Великден на ски в Банско

Великден на ски в Банско | StandartNews.com

Ниски цени на нощувки и лифт карти пълнят курорта с над 10 000 гости

Великден на ски. Това е топ офертата на повечето хотели в курорта Банско за големия християнски празник. Домакините гарантират, че в средата на април ще има достатъчно сняг за любителите на белия спорт. Другата добра новина е, че по това време ще работи и кабинковият лифт, който вози скиорите от града до Бъндеришка поляна в Пирин планина. Лифт картата от 1 април ще е по-евтина с 20% за всички скиори, сноубордисти и туристи.

Така тези, които обичат ските, ще могат да съчетаят хапването и пийването на отрупаните празнични трапези с практикуване на предпочитания от тях спорт. „Тъкмо в планината ще излекуват махмурлука си. Ще дишат чист въздух, ще се възстановят и после ще имат нови сили за празнуване в механите и ресторантите", казват с усмивка банскалии. Някои от хотелските комплекси дори предлагат в пакета за Великден и осигуряването на лифт карта. Хотелите вече смъкнаха цените за великденските празници. Намалението е факт - при пакетните услуги то е между 30 и 40%, а единичните нощувки ще са по-евтини от 15 до 20%. "През април пакет от три нощувки в тризвезден комплекс ще може да се купи за 120-150 лева на човек. Малко по-скъпо ще е в хотелите от по-висок клас. В цената влиза спане, закуска, вечеря и ползване на спа процедури. Най-търсени са тридневните пакети. В момента в курорта има много сняг, пистите са идеални за каране и това почти сигурно ще удължи ски сезона", заяви председателят на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова.

В Банско очакват над 10 000 души за Великден. Сигурно е, че най-много ще са нашенците. Но ще има и доста гърци, сърби и македонци, които вече напират да опитат нашето чеверме. Някои от чужденците дори са предплатили агънца или яренца, които самите те ще въртят над жарта. Все още няма много резервации, но стана традиция в последния момент да пристигат туристите. Това важи предимно за българите и останалите балканци, твърдят хотелиери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай