Звезди на театъра се събират в Разлог

Звезди на театъра се събират в Разлог | StandartNews.com

Някои от най-големите хитове в арт афиша на изминаващия сезон ще гледа публиката в читалището на Разлог от 24 до 28 юни. Те ще се завъртят по традиция във фестивала „Звездите на театъра", организиран от общината, Нона Йотова и „Банско роял тауърс". Постановките на няколко от най-известните ни режисьори със сигурност ще доставят огромно удоволствие на ценителите от региона. Тази година билетите вече се продават и в сайта www.theater.bg. Началото на представленията е в 20 часа.

Голямото откриване на 24 юни е с трупата "Бонини" - "Нашата голяма френска сватба " от Жан Жак Брикер и Морис Ласег. Режисьор е Асен Блатечки. В ролите са Герасим Георгиев-Геро, Светлана Бонин, Евгени Будинов, Евелин Костова/Рада Кайрякова, Христо Бонин. Депутат се опитва да вдигне рейтинга си с добре обмислен, но абсурден ход, организирайки в един и същи ден сватбата на сина си и своята. Всичко щеше да е чудесно, ако не беше неочакваната поява на загадъчен полковник от американската армия. Дори хората с най-богато и необуздано въображение не могат да си представят невероятните сюжетни обрати, които очакват зрителите в тази съвременна, безкрайно забавна и очарователна френска комедия, в която нищо не е това, което изглежда. На 25 юни в Разлог гледат касоразбивача на родния „Бродуей" – моноспектакъла на Захари Бахаров "Чамкория", режисиран от Явор Гърдев по едноименния роман на Милен Русков. Топ актьорът очаквано и логично взе и „Икар", и „Аскеер". "Че живеем некак си в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем!", е щрих от уникалния монолог на Бае Слави на път за Чамкория през 1928 година. На 26 юни Военният театър излиза с „Много шум за нищо" с Иван Радоев, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Йордан Ръсин, Георги Новаков, Стойко Пеев, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Веселин Ранков, Милен Миланов, Александър Дойнов, Ненчо Илчев, Георги Къркеланов...

Постановката на Красимир Спасов е евъргрийн от 20 години насам, през които над 250 000 зрители са се смели до сълзи, погледнали с различни очи на заобикалящия ни свят – защото в крайна сметка всичко, през което минаваме, е просто „Много шум за нищо". Актьорският състав - макар и с няколко разменени имена, винаги успява да предаде духа, емоциите и същността на шекспировите герои. За спектакъла Стефан Вълдобрев пише и „Рай" – песента, която му носи огромна слава. На 27 юни "Зад канала" обира овации със "Зимата на нашето недоволство" на Юрий Дачев и Бина Харалампиева по мотиви от едноименния роман на Джон Стайнбек. Под прожекторите са Асен Блатечки, Малин Кръстев /"Аскеер" 2018/, Илка Зафирова, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска, Петър Калчев, Христо Мутафчиев, Иван Петрушинов, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Мак Маринов. Итън Хоули (Блатечки) e потомствен интелектуалец, принуден да работи в магазин за хранителни стоки. Съпругата и децата му държат на високия си социален статус и не се вълнуват от стремежа на Итън към почтеност. След серия от неочаквани обстоятелства, Хоули забогатява, но усеща, че започва да губи душата си. На 28 юни плевенската трупа, която носи името на Иван Радоев, играе „Рейс" от Станислав Стратиев с режисьор Здравко Митков. В кожата на невероятните персонажи влизат Тончо Токмакчиев, Марта Вачкова, Адриан Филипов, Асен Данков, Йоана Кирчева, Антъни Пенев и Георги Енчев. Те пътуват в автобус към центъра на града, но неочаквано той се отклонява от своя маршрут. Пътниците започват да осъзнават, че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът, паниката и ужасът започват да определят отношенията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай