Започна традиционният есенен панаир в Града на липите

Започна традиционният есенен панаир в Града на липите | StandartNews.com

От днес започва традиционният старозагорски есенен панаир, който ще продължи до празника на Стара Загора - 5 октомври, информираха от общината. Различните атракционни и увеселителни съоръжени, търговски павилиони и сергии с лакомства и тази година са разположени по ул."Иван Вазов", в югозападната част на парк „Загорка". Виенски колеала, моторни люлки, бънджи, картинг, стрелбища, панорами – това са само малка част от атракциите за малки и големи. По традиция своите самобитни изделия ще изложат и майстори от Задругата на занаятчиите. Своите шатри с апетитна скара ще разпънат и местните ресторантьориса.

Със заповед на кмета Живко Тодоров на територията на панаира е забранена продажбата на алкохол с действително алкохолно съдържание над 6%, тютюн и тютюневи изделия и промишлени стоки, птици и животни, предупреждават търговците отот общината.

Съвремнното издание на старозагорския панаир е на повече от 30 години, като в различни периоди е бил в района на градския стадион „Берое", зад Централна поща, в пространството около новия парк „Артилерийска слава". Според историците обаче корените на прочутия „заарски панагир", както са го наричали местните хора, са още в Османската империя, в годините на турското робство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай