Ясни са резултатите от първото класиране за първокласниците в София

Ясни са резултатите от първото класиране за първокласниците в София | StandartNews.com

Резултатите от първото класиране за първокласниците в София излизоха този следобед. Кандидатстването в цялата страна се провежда по нови правила.

Всички общини бяха задължени да изготвят единни критерии.

Денят е вълнуващ за семействата на над 12 хиляди деца в София. С единните критерии са длъжни да се съобразят 157 общински училища, които приемат първокласници. Преди окончателното им приемане от Общинския съвет критериите бяха преработвани няколко пъти заради сигнали за несправедливи изисквания.

И новите единни критерии не спряха родителите да се редят на среднощни опашки, когато подаваха документите за кандидатстване.

Днес отново имаше чакащи родители, които държат да проверят резултата лично в училището и не се доверяват на списъците онлайн.

"Ако погледнете адресните регистрации, ще видите, че не всеки втори, а всеки един родител е сменил адресната си регистрация, за да спечели точки. Разбирам ги родителите, и аз бих го направила, ако имам дете в първи клас, след като наредбата го позволява", коментира Даниела Борисова, директор на 133 СУ "А. С. Пушкин" пред bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай