Военни помагат на пожарникарите в Хасковско

Военни помагат на пожарникарите в Хасковско | StandartNews.com

Военнослужещи се включват в гасенето на пожара край селата Присадец и Филипово, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Хасково. Пожарът край тополовградските села се разраства в посока Маточина. Ситуацията е остава сложна. Това е причината преди минути да бъде поискана помощ от военните.

С нарочно писмо, изпратено от Областна администрация Хасково, за овладяване на ситуацията е поискана помощ от Военно формирование 52 740 в Хасково. В района продължава да духа бурен вятър. Цяла нощ ще продължат опитите на пожарникари, горски и доброволци за овладяване и локализиране на пожара. Към Маточина вече е пренасочена част от противопожарната техника, която работеше край село Сакарци.

Там пожарът вече е локализиран. Изпепелени са 800 декара сухи треви и храсти. Няма стопански загуби. Част от огнеборците и горските остават на този терен, за да предотвратят ново разрастване на огъня. Ситуацията в Тополовградско се контролира лично от директора на РДПБЗН комисар Николай Вълчев, който увери, че няма опасност за населените места, хората, селскостопанска продукция и постройки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай