Вдигат нов квартал в Перник

Вдигат нов квартал в Перник | StandartNews.com

В града има 44 нови санирани блока, предстои и изграждане на нов квартал. Това каза кметът на Перник д-р Вяра Церовска пред "Фокус".  Те променят кварталите и подобряват живота в тях. Имаме също така и нови детски площадки и велоалея, както и реновирана зала „Миньор" в Централния спортен комплекс. Работим много усилено и по всички проекти, които сме изградили за „Региони в растеж". Работим за това да има мост над река Струма, който да бъде с двулентов път и пешеходна пътека", каза още Церовска.

В квартал „Тева" за първи път се прави благоустрояване на пространството между блоковете със спортна площадка, със зона за паркиране, с площадка за игра на деца и др. „Подобряваме отделните квартали и в град Батановци, където направихме голям проект за канализация, който е почти в своя финал. Успоредно с канализацията на много места сменихме и водопроводите. А освен това успяхме да реализираме и един много дълго чакан проект в село Ярловци и вече има вода от язовир Студена. Така че всяко нещо, което правим, е насочено към това да подобрим средата и да направим живота по-хубав", обясни тя.

Церовска каза още, че предстои в Перник да се направи нов квартал. „Има инвеститор, който е започнал с изграждане на инфраструктурата му, което говори за това, че има все по-голям интерес от повече хора да дойдат да живеят в града. Възползваме се от близостта ни със София, от това, че има удобен път през магистрала „Люлин" и от това, че в момента се ремонтира и рехабилитира пътят през Владая. Възползваме се и от перспективата да имаме нова ж.п. линия, която да свърза Перник и София по по-бърз начин. Така че Перник наистина е град с голяма перспектива и това допълнително ще спомогне за увеличаването на интереса към него така, както навсякъде в Европа сателитните на столицата градове са едно хубаво място и не изостават от развитието й", каза тя и изрази надеждата си Перник да не само бъде по-хубав и по-модерен град, но и да се превърне в по-добро място за живеене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай