Убиец влиза в затвора при строг режим на изтърпяване на наказанието

Убиец влиза в затвора при строг режим на изтърпяване на наказанието | StandartNews.com

Двойният убиец Атанас Божинов влиза в затвора при първоначално строг режим. Това постанови окръжният съдия Красимир Аршинков в сряда. Осъденият преди повече от 8 години мъж бе докаран в съда при засилена охрана и с белезници на краката и ръцете. Той бе осъден още през 2008 г., но се укриваше до ноември миналата година, когато бе задържан по време на операция на Главна дирекция "Национална полиция" в луксозна къща в столичен квартал. Тогава обаче е постановено да изтърпи наказанието си от 20 години затвор при „усилено строг режим". В момента обаче има законови промени е такава мярка не съществува. Това наложи благоевградският окръжен съд да реши при какъв режи ще е в затвора Божинов. Той отказа да говори пред магистратите. „Нямам какво да добавя към казаното от адвоката ми", заяви осъденият. През 2003 година Атанас Божинов бе задържан за убийството през януари на македонските инвеститори у нас и собственици на "Илинденци мрамор" АД над с. Струмяни - Панче Бобевски и Трайко Пренджов. Те бяха застреляни с по един куршум в главата в квартирата им в центъра на Сандански.

Трайко Пренджов е бивш кмет на град Велес от 1990 до 1996 г. Атанас Божинов бе наемател на рибарник, намиращ се в непосредствена близост до кариерите за добив на мрамор, собственост на македонците.

Той е с влязла в сила присъда - 20 години лишаване от свобода, но успя да се укрие от органите на правосъдието веднага, след като ВКС я потвърди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай