21:00 ч.

21.04.17

2 мин.

0

0

0
Топготвачи мерят сили в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Най-престижният кулинарен конкурс у нас - Националната кулинарна купа- събра в Пловдив 120 топготвачи, които демонстрират уменията си в палата 2 на Международен панаир Пловдив, съобщава БГНЕС.


Това е десетото поред издание на състезанието, в което участват най-известните имена от тоя бранш - Иван Манчев, Андре Токев, Иван Звездев, Ути Бъчваров, Таньо Шишков, Андрей Стоилов. Турнирът се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи съвместно с Министерството на образованието и науката и Съвета по туризъм в Пловдив. Интересът на публиката към най-атрактивните схватки е голям. В два тура преминават състезанията за "Готвач на България" и "Кулинарен отбор на България". Участниците трябва на момента да измислят рецепта от продукти, които получават на старта.


Тази година "модата" в кулинарията връща рецепторите ни към традиционната българска кухня. В категорията "Сладкар на България" темата е "Игра на тронове", а сред новите раздели е "Пицар на годината", "Паста" и "Телешко". Журито оценява оригиналността на рецептата, вкуса и оформлението на ястията. В комисиите са включени известни готвачи, сладкари и преподаватели по кулинарни изкуства от България, Белгия, Италия и Канада".


Топ-шефовете тази година дават шанс и на съвсем младите- ученици, които се състезават за най- добър млад готвач, хлебар-сладкар и сервитьор в рамките на Панорамата на професионалното образование, която се провежда по същото време в съседната палата. Победителите там ще бъдат включени в Националната кулинарна купа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент