Стягат здрава уборка на Благоевград

Стягат здрава уборка на Благоевград | StandartNews.com

За поредна година Община Благоевград ще се включи в инициативата "Да изчистим България заедно", организирана от bTV. От кметството вече са определени 21 площи за уборката - междублокови пространства, градинки, замърсени терени. Кампанията ще се проведе на 4 юни, събота, началото е още в 09,00 часа. Ден преди това, в петък, в рамките на работното време на общината на партера в сградата ще се раздават материали и ръкавици.

Ударно ще се почистят пътят за с. Делвино и Делвинско дере, теренът срещу входа на ЗМК, мястото между Енергоснабдяване и Военното поделение, теренът над СБА, ул. "Делвинска", ул. „Околчица", парцелите край жилищните кооперации срещу бензиностанция „Варко". Ще се освободят от боклуците и ул."Ал. Стамболийски" – срещу общежитията на АУБ, районът над стадион Христо Ботев", горната част на ж.к. „Освобождение", дерето на кв. „Струмско", пътищата за селата Дъбрава, Бараково, Бучино, ще се чисти край селата Българчево, Бучино, Зелен дол, Изгрев, Логодаж и Покровник покрай стария гробищен парк.

Пълните чували с отпадъци следва да бъдат поставени до контейнерите за битови отпадъци или на фиксирани сборни места, след което своевременно ще се извърши транспортирането им от общинска фирма "Биострой" ЕООД. Община Благоевград приканва всички организации, желаещи да се включат в инициативата, да заявят своето участие до 16.30 ч. на 2 юни в стая 213 на кметството или на телефон 073/86 77 80.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай