18:10 ч.

20.02.18

1 мин.

0

0

0

Строят първата в Хасковско пожароизвестителна кула

от редактор |

Строят първата в Хасковско пожароизвестителна кула

Първа копка на Автоматизирана система за откриване на горски пожари бе направена вчера на едно от най-високите възвишения в община Димитровград в землището на село Крепост. Високотехнологичното съоръжение, което ще бъде оборудвано с локални станции е първото по рода си съоръжение в Хасковска област.


Пожароизвестителната кула ще спомогне за предотвратяване на големи горски пожари като своевременно ще локализира малки огнища в радиус от 15 км.


Новото съоръжение трябва да е готово до юни. Стойността на проекта е 581 483 евро, които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Кметът на община Димитровград Иво Димов сподели, че от пет години се търси финансиране на идеята за подобна кула, която значително ще подобри работата на огнеборците и последиците и щетите от горските пожари в района. Областният управител Станислав Дечев поздрави кметовете на двете общини за това, че реализират един такъв далновиден проект, с който показват отговорност и мъдрост като управляващи. Като добри партньорски взаимоотношения, които ще продължат и занапред в съвместно сътрудничество, оцени работата с българската община, заместник-кметът на община Узункюпрю Енгин Булут.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент