13:50 ч.

12.10.17

1 мин.

0

0

0

Стратегия за 2 млрд. решава проблемите с канализацията в София

от редактор |

Стратегия за 2 млрд. решава проблемите с канализацията в София

Столичният общински съвет прие "Стратегия за развитие на инженерната инфраструктура на територията на Столична община, която се оценява на 2 млрд. лева. 


Идеята е изграждане на канализация в населените места на територията на София там, където все още няма такава или е частично изградена, подмяна на съществуващата водопроводна мрежа, която е изключително амортизирана, и корекция на речните корита, където близо до тях минават колекторите на бъдещата канализация. Така че около 2 млрд. лева са необходими за изграждане на канализация до 2025 г. и подмяна на водопровод", обясни заместник-кметът на Столична община по направление "Инвестиции и строителство" Ирина Савина.


Така че се надяваме на базата на средствата, които разполагаме, да можем целесъобразно да инвестираме следващите години в доизграждане на ВиК мрежата. Кои конкретно ще са районите, където ще се инвестира, не е тема на стратегията. Този въпрос ще бъде взет под внимание, когато бъде изготвено регионалното прединвестиционно проучване, обясни Савина.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент