10:25 ч.

12.10.17

1 мин.

0

1

0

Столична община започва битка с битовото горене

от редактор |

Столична община започва битка с битовото горене

От началото на следващата година ще стартира програма срещу един от най-големите замърсители на въздуха във столицата - битовото горене, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея мерките, които ще се предприемат няма да бъдат популярни, защото ще засегнат навиците на грежданите.


Фандъкова обяви, че се отчита тенденция за намаляване на вредните емисии. 75 000 такива са били спестени с втория лъч на метрото, а се очаква намаление с още 50 000 след като влезе в употреба третата линия.


90% от автобусният парк е подменен. Започнахме процедура по закупуването на още 13 трамвая, разкри кметът и допълни, че общината изпълнява решението си повече да не се купуват дизелови возила. Вместо това ще бъдат взети 20 рейса на ток. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:24 · 12.10.2017
а помиярите, фандъкова?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент