19:50 ч.

15.06.18

1 мин.

0

0

0

Столична фирма ще строи петзвезден хотел в Баня

от Владимир Симеонов |

Столична фирма ще строи петзвезден хотел в Баня

Ще ползва минерална вода за басейните и СПА центъра


Софийската фирма „Галба" ООД, с управител Анатолий Замфиров, има инвестиционно предложение за изграждането на петзвезден хотел, ресторант и рекреационен център в разложкото село Баня. Предвижда се и ползване на минерална вода от Сондаж №6 от находище на „Гулийна баня".


Хотелът ще е с капацитет до 70 стаи. Ще се построят СПА център с термална зона, Медицински център и място за процедури, открити басейни. За инвестиционното намерение има издадена Виза за проектиране.


Постройката е решена на три основни нива и едно подпокривно, а разгънатата застроена площ ще бъде около 5800 кв. м. СПА зоната на комплекса ще е разположена в подземното ниво в югоизточната част на имота. Тя ще се състои от вътрешен топъл и контрастен басейн, контрастни душове, топли легла, стая за релакс, финландска сауна, инфраред сауна, кнайп пътека, лакониум, парна баня, ароматна парна баня, леден фонтан. В Медицинския център ще има солна стая, СПА капсула, душ Виши, масаж, тангенгорна вана. Ще се направят зони за рекреация, както и различни видове басейни – акватоничен, плувен, развлекателен, както и топила с различни температури. Предвижда се рекреационен център с общо 10 лечебни басейна тип "топила" за балнеолечение и профилактика на посетителите.


Плувните басейни ще бъдат свързани в едно водно огледало, като от вътрешния ще се минава през коридор към външните басейни. Проектният дебит на минералната вода е до 2.34 литра в секунда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент