Стоичков: От година и два месеца не съм консул

Нямам мандат, не знам какво и как ще решават утре, отсече Камата

Стоичков: От година и два месеца не съм консул | StandartNews.com

Не съм почетен консул в Кралство Испания от 14 месеца, обяви предbTV Христо Стоичков. По-рано днес Министерството на външните работи обяви, че стартира процедура по неговото освобождаване от поста заради "влошената комуникация с властите в Испания".

Причината за това е обвинението, която отправи Стоичков към вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария и семейството ѝ. Той ги нарече "фашисти" и последователи на ген. Франко. 

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет №585 от 29 юли 2011 г. Пише така: "Настоящият документ е с валидност за срок от 5 години." От 2011 г. до 2017 г. не са 5 години... Срокът е изтекъл преди 14 месеца. И сега разбирам, че утре на Министерски съвет щяло да се гласува нещо. Какво, къде, как?, допълни Ицо.

Аз нямам нищо общо с Кралство Испания поради простата причина, че нямам мандат. Нямам право нито да подписвам, нито да издавам документи. Щели да взимат някакво решение... Нека то взимат. Само че това трябваше да се случи преди 14 месеца, а не сега, завърши Камата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай