Санират 12 жилищни сгради в Момчилград

Санират 12 жилищни сгради в Момчилград | StandartNews.com

Стартира санирането на 12 жилищни сгради в община Момчилград по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. След проведени процедури вече са избрани фирмите- изпълнители на всичките 12 блока.

„Строително – монтажните работи ще бъдат извършени почти едновременно за всичките сгради и се надяваме до края на октомври да сме приключили със санирането, което ще промени визията на Момчилград и ще има реален ефект за всички граждани", обясни зам.- кметът по строителството инж.Севдалин Огнянов.

Той припомни, че през 2015 г. жителите на общината бяха много активни и успяха да регистрират 12 сдружения на собствениците на етажна собственост от 14 възможни, което близо 90% . По този показател Момчилград бе сред водещите не само в област Кърджали, но и в страната, по регистрация на Сдружения на етажната собственост.

Зам. –кметът коментира също, че през 2016 г. Програмата за саниране продължава и с по малките жилищни сгради като към настоящия момент са регистрирани повече от 10 сдружения на собствениците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай