Ротвайлер нападна баща и дете

Ротвайлер нападна баща и дете | StandartNews.com

Ротвайлер нападна баща и дете пред детска градина. Инцидентът е станал във вторник, пред 67-мо ОДЗ в София, съобщи Нова тв.

„Вчера сутринта около 8:35 ч., водейки Милена на детска градина подминах момиче, което разхождаше ротвайлер. Бях нападнат в гръб от кучето и на ръката имам рана. Ние просто си вървяхме без да предизвикваме кучето и вече в гръб чух ръмжене и с периферното си зрение видях как кучето скача към мен. Наведох се, за да предпазя детето, и тогава усетих ухапването. То беше на повод, но без наморник", разказа потърпевшият Мирослав.

„Задължително кучетата се разхождат на повод, а агресивните – с наморник. Това е описано в Закона за ветеринарно-медицинската дейност. За да можем да наложим санкции, трябва да се знае кой е собственикът на кучето. Глоби налагат Агенцията по безопасност на храните и Столичният инспекторат", коментира случая кметът на столичния район. И уточни до март са направени над 30 проверки.

„Бях излязъл и видях как господина с детето тръгваха към детската градина и кучето ги нападна. Той се притесни и се завъртя, за да предпази малката. Кучето продължи да напада. Младото момиче едва го удържаше без наморник и то избяга", добави очевидец.

Мъжът е подал жалба в полицията срещу стопаните на животното.

Вижте повече от видеото на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай