Пуснаха чешма с естествено газирана вода

Пуснаха чешма с  естествено газирана вода  | StandartNews.com

Чешма с единствената естествено газирана българска вода бе открита и осветена в село Михалково, община Девин. Тя потече за 60-ия юбилей на Минерална вода "Михалково". Чешмата е изградена пред фабриката в селото. А в събота тя бе официално открита. Така компанията отпразнува 60 години от първото бутилиране на минерална вода в България.

Над 500 души се стекоха от цяла България, за да видят чешмата и да си налеят от водата. Тя беше открита в събота от директора на фабриката Димитър Дългъчев и от председателя на общинския съвет на община Девин Руси Чаушев. Грамота за особени заслуги получи Тодор Батков, който в добри и в лоши времена е помагал на хората, които работят във фабриката за бутилиране на минерална вода "Михалково". С грамота бе почетен и кметът на Смолян Николай Мелемов.

В речта си депутатът от региона Дора Янкова посочи, че местната инфраструктура спешно се нуждае от обновяване и пое ангажимент да постави този въпрос пред държавните институции.

С богата фолклорна програма продължи празникът на с. Михалково, който по традиция се провежда всяка последна събота на август. Автобуси с туристи, които обикалят минералните извори в Родопите, вече идват и спират в Михалково, за да опитат тази уникална вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай