Пускат "Дондуков" и "Монтевидео" до 20 ноември

Пускат "Дондуков" и "Монтевидео" до 20 ноември | StandartNews.com

„До 20-и ноември трябва да бъде освободено и пуснато движението както на булевард „Дондуков", така също и на бул. „Монтевидео" в участъка до Нов български университет. Това е изцяло нов булевард, който правим, четирилентов", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ.

Тя даде информация по редица казуси с ремонтите в столицата.

„Бул. „Дондуков" е най-тежкият булевард в ремонт. Причината – проектът беше променян два пъти и то заради съгласуване с Министерството на културата. В началото не беше одобрен проекта от Министерството на културата - те ни принудиха вместо полагането на асфалтова настилка, да се запази паважната настилка. За вторият участък вече поискахме разрешение за асфалтова настилка и го получихме. Но това създаде доста проблеми в хода на изпълнението. Там обаче реконструкцията продължава, и всяка забележка се отстранява за сметка на изпълнителя", заяви Йорданка Фандъкова. Ремонтът на знаковия булевард струва 7.2 млн. лева.

„Там, където има некачествено изпълнение, връщаме фирмите за преработка. Само за тротоара на бул. „Шипченски проход" ги върнахме 6 пъти, без това да е публично известно", коментира столичният кмет. Заради некачествена настилка общината е глобила  фирмата изпълнител със 130 000 лева. Няма да бъдат признати и извършени дейности за над половин милион лева.

Фандъкова коментира и проблема с велоалеята на ул. "Раковски", като посочи, че за да стане София по-зелен град и повече хора да избират екологичния транспорт, трябва да им бъдат създадени условия за движение с велосипед. 

Повторното поставяне на колчетата в подлеза на НДК, е поето от фирмата-изпълнител, увери кметът. 

„Столична община е доказала, че контролът е изключително висок", категорична беше Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай