14:20 ч.

29.12.16

1 мин.

0

0

0
Птичият грип се появи и в Монтана

Огнище на птичи грип се появи и в Монтана, съобщиха от областната дирекция за безопасност на храните. То е открито след като стопанин на частен двор в квартал „Мала Кутловица" се оплакал от голяма смъртност на кокошките си. Тръшнали се 18. Останалите 25 веднага били умъртвени от ветеринарите.


Започнали са действия за ликвидиране на огнището. Издадени са разпореждания всички птици да бъдат държани затворени, в закрити помещения да се държат и фуражите за тях. Очаква се заповед на държавните органи, с която да бъдат забранени търговията, изложбите и превоза на птици.


През миналата седмица птичи грип се появи с 4 огнища в област Видин. Птичи грип бе засечен и във Врачанско.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент