Протест блокира Е-79 в неделя

Протест блокира Е-79 в неделя | StandartNews.com

Протест на жителите на с. Владая и кв. Княжево, блокира Е-79 в неделя, 19.11.2017 г., от 12 до 13 часа, съобщиха от Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево. Това е пети пореден протест на гражданите, които се борят за подобряване на обществения транспорт. "Това, за което спешно настояваме, е възстановяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58", уточняват организаторите.

Протестната демонстрация ще блокира Е-79 от 12 до 13 часа на 19.11.2017 г. в района на вече бившите "легнали полицаи" при улиците Мала кория и 10-ти километър непосредствено до Александровски мост. 

Според протестиращите, "Пътната агенция и Столична община си прехвърлят топката за изграждането на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на Кръстовището при Александров мост и ул. Мала кория все още няма. От изключителна важност е и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле".

"Обикновено всички се активизират, когато стане сериозен инцидент и загубим човешки животи", напомнят организаторите на протеста и призовават за подобряване на пътната инфраструктура за безопасността на всички.

"Имаме нужда и от съдействие от КАТ пътна полиция за контрол на пътя, тъй като нарушенията са причина за инциденти със смъртни случаи", казват още протестиращите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай