Приятелски запой завърши с клане

Приятелски запой завърши с клане | StandartNews.com

Приятелски запой завърши с клане в петричкото село Самуилово. Домакин посече госта си с брадва, след като двамата пресушили шише ракия. 55-годишният Благой Митрев поканил във вторник вечерта своя 55-годишен приятел Георги Златков. Двамата решили да се почерпят подобаващо в студената вечер. Изпили бутилка от 700 грама алкохол, след което скарали и се сбили. Благой грабнал брадвата и заклал приятеля си. Сигналът за убийството е подаден към 22,15 часа на телефон 112. Пристигналите медици само констатирали смъртта на Георги. Трупът е транспортиран в МБАЛ „Рокфелер" в Петрич за извършване на аутопсия. Полицаите арестували убиеца, който бил неадекватен и не оказал никаква съпротива. Не могъл да обясни защо се спречкали с авера си по чашка и се стигнало до престъплението.

„Двамата са приятели, не проумяваме как се е стигнало до убийството. Бяха работливи, но нямаха постоянна работа. Най-вероятно алкохолът е довел до престъплението", казаха техни съселяни. Георги има три деца, но отдавна е разведен с жена си, Благой също не живеел със съпругата си, той има две деца, допълниха жители на Самуилово.

Това е второ убийство в Пиринско само за 4 дни. Психично болен мъж уби родната си майка в санданското село Левуново навръх Богоявление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай