Посолството на Азербайджан дари книги на билиотеката в Разград

Посолството на Азербайджан дари книги на билиотеката в Разград | StandartNews.com

Азербайджанският посланик у нас доктор Наргиз Гурбанова дари книги на регионалната библотека „Проф. Боян Пенев" в Разград, съобщават от фондохранилището.
Дарителската пратка съдържа историографското изследване на Ерих Файгл „Страната на огъня по пътя на коприната", две пиеси на драматурга Гусейн Джавид, издадени на български и сборник с прводи на проза и поезия от съвременни азърбейджански автори.
Дарителският жест има за цел да отбележи 26 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Азербайджан и 100 годишнната от създаването на Азербайджанската демократична република, която е първата светска парламентарно управлявана държава от ислямския Изток, пише в писмото на Н.Пр. посланик Гурбанова до директора на библиотеката в Разград Жанета Александрова.
Новите заглавия ще бъдат включени в каталога на фндохранилището, а до посланика на Азербайджан в София вече е изпратено свдетелство за дарение, в което е отблязано значението на уникалните заглавия за обогатяването на книжния фонд на библиотеката в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай