23:45 ч.

31.07.18

1 мин.

0

0

0

Посолството на Азербайджан дари книги на билиотеката в Разград

от Станка Христова |

Посолството на Азербайджан дари книги на билиотеката в Разград

Азербайджанският посланик у нас доктор Наргиз Гурбанова дари книги на регионалната библотека „Проф. Боян Пенев" в Разград, съобщават от фондохранилището.
Дарителската пратка съдържа историографското изследване на Ерих Файгл „Страната на огъня по пътя на коприната", две пиеси на драматурга Гусейн Джавид, издадени на български и сборник с прводи на проза и поезия от съвременни азърбейджански автори.
Дарителският жест има за цел да отбележи 26 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Азербайджан и 100 годишнната от създаването на Азербайджанската демократична република, която е първата светска парламентарно управлявана държава от ислямския Изток, пише в писмото на Н.Пр. посланик Гурбанова до директора на библиотеката в Разград Жанета Александрова.
Новите заглавия ще бъдат включени в каталога на фндохранилището, а до посланика на Азербайджан в София вече е изпратено свдетелство за дарение, в което е отблязано значението на уникалните заглавия за обогатяването на книжния фонд на библиотеката в Разград.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент