Полицаи върнаха 2000 паунда на английски турист

Полицаи върнаха 2000 паунда на английски турист | StandartNews.com

Трима полицаи от Слънчев бряг върнаха 2000 британски паунда на английски турист. Летовникът, който почива в курорта, изгубил тлъстата пачка докато се разхождал посреднощ по плажа. Той обаче извадил голям късмет, защото минути по-късно по пясъка минали трима униформени на рутинна проверка. Близо до хотел "Нептун" те видели по плажната ивица разхвърляни лични документи, кредитни карти и други лични вещи. Жандармеристите ги събрали и с изненада установили, че сред тях има и пачка едри банкноти.

Униформените веднага се обадили на дежурния, за да докладват за откритите пари, а минути по-късно пристигнали в полицейското с всички кредитни карти и пачката в паунди. Те заварили там собственика им, който се жалвал като твърдял, че е бил обран.

Туристът останал изумен от честността на полицаите и не можел да повярва, че му връщат парите. Тримата полицаи, открили сумата, са Емил Карамфилов, Лъчезар Кючуков и Исса Емин, командировани в курорта от жардармерийската част в Кърджали. Със заповед на шефа на районното управление в Несебър Живко Даскалов тримата служители са наградени и им е изказана служебна благодарност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай