Показват на Сакскобургготски уникално знаме с лика му

Показват на Сакскобургготски уникално знаме с лика му  | StandartNews.com

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски ще види уникална знаме със своя детски лик. Това ще се случи във вторник, 27 септември, в Гоце Делчев. То пристига в града по покана на кмета Владимир Москов и директора на Природо-математическата гимназия „Яне Сандански" Елка Божикова.

Гостуването му ще започне в 11.00 ч. в учебното заведение, където ще го посрещнат градоначалникът, председателят на общинския съвет Ангел Гераксиев и заместник-кметовете на общината. В гимназията Симеон Сакскобургготски ще се срещне с преподавателския състав и с учениците. Той ще разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на училището. При реставрацията му през 2015 г. специалистите откриха втори слой върху плата, на който е изобразен детският лик на Симеон Сакскобургготски. Причината за това е фактът, че до 1944 г. гимназията е носила неговото име. След това, Симеон Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк. Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е и от Гоце Делчев.

Бившият премиер е посещавал града още два пъти – през лятото на 2001 г. преди изборите, както и за великденските празници през 2003 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай