Петрич празнува 10 дни

Петрич празнува 10 дни | StandartNews.com

Цели 10 дни събития ще бележат празника на Петрич. Спортни прояви дават началото на празничната програма. През уикенда ще се проведат турнири по тенис на корт за Купата на кмета и тенис на маса. XVIII Международен детски конкурс „Южни слънца", организиран от Общински детски комплекс и общината, ще бъде открит официално на 2 май. В същия ден в залата на Исторически музей ще бъде открита изложба „1110 години от смъртта на Борис I Михаил ". Ден по-късно в НПМ „Самуилова крепост" ще бъде открита фотоизложбата „Непознатият Петрич".

Традиционната проява „Парад на професиите" започва на 5 май в 10,00 часа. Тогава на пешеходната алея пред Пощенска станция ще бъде официалното откриване на „Арт фестивал" – изложба на местни и гостуващи художници. Организатори на проявата са клуб „Творци на Петрич" и Общината. От 18.00 часа започва празничната програма „Гергьовска люлка" на поляната до храм „Свети Георги". Участие в нея ще вземат: възпитаници на Общински детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови - 1914", Стоян Андонов, Катя Андонова, Владислав Вълчев, Любен Стоянов. В 20.00 ч. на градския площад се поставя началото на концерт под надслов „Петрич – моят град". Освен местни състави и изпълнители гостуваща е група „Фондацията". Навръх Гергьовден на сцената на градския площад започва празничната програма „Гергьовден е..." с участието на художествени фолклорни колективи и изпълнители от община Петрич, специална изява на Володя Стоянов с група „Щуро маке" и на гостуващ от град Струмица Ансамбъл „Тримери".

От 5 до 8 май се организират спортни игри за деца в ромските квартали на Петрич. На 6 май ще се проведе турнирът по ловна стрелба и традиционната велообиколка на община Петрич. На Гергьовден в Петрич за първи път ще има и демонстрация по слаклайн и кендема в градинката срещу сградата на общината. Проявите завършват на 7 май с общоградски 20-и юбилеен поход до връх Конгур и скоростно изкачване до хижа „Беласица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай