21:50 ч.

19.04.17

1 мин.

0

0

0

Паметник на Апостола и в Стамболийски

от редактор |

Паметник на Апостола и в Стамболийски

Скулптурата ще украси новата пешеходна зона


Стамболийски ще се сдобие с паметник на Васил Левски. Вече има и изготвен проект. Апостолът на свободата ще бъде увековечен от гранит в цял ръст и с револвер в ръка.


Монументът ще е висок близо три метра и ще се издига върху постамент, а мястото му ще е в новата пешеходна зона, която се изгражда на юг от жп гарата. Върху постамента под скулптурата ще има подходящ надпис и място за полагане на венци и цветя, когато се честват годишнините, свързани с живота и делото на Левски. Кметът Георги Мараджиев се надява паметникът да е готов до 18 юли по случай 180 години от рождението на Апостола.


Дотогава ще бъде готово и разширението на пешеходната зона, която ще продължи по целия булевард „Тракия". Работата продължава с полагането на щампован бетон и изграждане на цветни алеи. Две нови градинки с цветя и много зеленина ще има и пред паметника на Левски.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент