15:30 ч.

10.10.17

2 мин.

0

0

0

От столична община: Няма проблем да се пие бира в парковете

от редактор |

От столична община: Няма проблем да се пие бира в парковете

Наредбата ще преследва само пиянските изцепки и вандалските прояви


В момента реда на територията на Столична община и сигурността на гражданите се осигурява от документ, който е писан преди повече от 15 години. За да можем да отговорим на обществените очаквания на хората ние създадохме една работна група заедно със заинтересовани институции като СДВР, столичната пожарна, обяви пред БНР Иван Илиев, председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност в столичния общински съвет. То  е един от вносителите наредбата. 


Този текст за алкохола, искам още веднъж дебело да подчертая смисъла на неговото включване, касае употребата на алкохол и нарушаването на обществения ред и спокойствието на гражданите. Т. е. ако вие спокойно се разхождате в парка и пиете бира, вие не попадате под санкциите на тази наредба,  Така че хората могат да бъдат спокойни. Тук става дума за пиянски прояви, за вандалски прояви, за девиантно поведение. Иначе наркотиците, те са засегнати в закон. Ние нямаме право да повтаряме текстове в закони, които вече съществуват, уточни Илиев. 


В самата наредба ясно е разписано какви са правата и задълженията на органите, които са компетентни по тази наредба. Те са изброени. Това е кметът на Столична община, районни кметове, представители на Столичния инспекторат, СДВР, пожарната и да не ги изброявам всички. А контролът по тази наредба се осъществява как то е записано в самата наредба , по два начина. Или чрез регулярните функции, които изпълняват тези органи, или по сигнали на гражданите,  каза още той.


Нарушителите получават акт и ако не внесат сумата, той се препраща към НАП. Представителят на Столична община каза и как хората могат да дадат своето мнение по документа: "На сайта на Столична община са качени и контакти, на които могат да изпратят хората имейл със своите мнение и предложения по конкретни членове на наредбата в срок до края на месеца. Освен това на 19-и ще имаме представяне и обществено обсъждане в Столична община с гражданите".Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент