Огнена вендета в село Галиче

Огнена вендета в село Галиче  | StandartNews.com

Нова огнена вендета в село Галиче се случи в навечерието на празника 24 май. Опожарени са два леки автомобила, собственост на Иванка Ценьова. "Имаме проблем с кмета Ценко Чоков - още от изборите насам", коментира тя в ефира на bTV.

Враждата между семейството на Ценьова и Чоков се зародила по време на предизборната кампания, когато синът й бил застъпник на другия претендент за кметското място. Били отправени заплахи от сина на Чоков - че разлепянето на плакати е вредно за здравето и да внимава. По-късно се разразил и имотен спор - оказало се, че имотите на Чоков и на Ценьова се застъпват. През последните месеци на семейството на пострадалата неведнъж били отправяни заплахи от приближени до "вечния" кмет - че ще ги изгорят, ще ги изколят. Въпреки че полицията е започнала разследване по случая, Ценьова не вярва, че то ще доведе до някакъв резултат.

В началото на април бе опожарен джипът на Веселин Тушинов, който беше кандидат за управник на селото и пряк конкурент на скандалния кмет. Двамата са в конфликт, след като Тушинов обяви, че кметът заграбва евросредства и земеделски земи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай