Обвиниха и районен кмет на Пловдив за зоологическата градина

Обвиниха и районен кмет на Пловдив за зоологическата градина | StandartNews.com

Трети обвиняем за проекта за новата зоологическа градина в Пловдив.

След като повдигна обвинение на кмета Иван Тотев и заместника му Димитър Кацарски, специализираното звено „Антикорупция" към Софийската градска прокуратурата привлече като обвиняем и Димитър Колев - кмет на район „Западен" при Община Пловдив, съобщава БНР.

Обвинението е, че е съучастник на извършителя на престъпление по служба Тотев и неговия помагач Кацарски. Според прокуратурата, Колев умишлено е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор, въпреки, че район „Западен" нито е страна, нито е собственик, нито е участник в строително - монтажни дейности и модернизация на Зоокъта.

Държавното обвинение твърди, че сключвайки договора, без да има правно основание за това, Димитър Колев е дал възможност на Тотев на 29 юли 2015 г. да започне строеж, от което, както стана в началото на разследването, община Пловдив е била ощетена с 1 000 000 лева - средства, от които се е облагодетелствала частната фирма "Запрянови 03".

Процесуално-следствените действия продължават, съобщават от държавното обвинение, без за уточняват ще има ли още обвиняеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай