Общинари в Момчилград яхват велосипеди

Общинари в Момчилград яхват велосипеди   | StandartNews.com


Кърджали. Докато в Северна България селски кметове купуват джипове за по над 100 хиляди лева, в Момчилград работещите в общината използват велосипеди за предвижване на  къси разстояния. Возилата са паркирани пред сградата и всеки чиновник може да ги ползва, когато има някаква работа в града. Идеята е на кмета Акиф Акиф.

Новият подход на работа в началото е посрещнат като странен, но по-късно чиновниците одобрили велосипедите. Вече даже им харесва и са направили график, защото колелата са само три..„ Използват се най –вече за контрол и обход на строителните обекти в очертанията на града и близките села”, каза зам.- кметът Севдалин Огнянов.

По думите му този вид транспорт е не само по – икономичен, но и екологичен. Севдалинов съобщи, че общината има намерение да закупи и един мотопед –скутер за същите нужди. Поради нарасналия интерес на момчилградчани към зеления транспорт, общината предвижда изграждане и на специални стоянки.Обмисля се в следващите години да бъдат оформени и велоалеи в родопския град.
   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай