НСОРБ събира търговците в Добрич

НСОРБ събира търговците в Добрич | StandartNews.com

От 11.30 часа днес, в Голямата заседателна зала зам.-кметът по „Икономическо развитие, европейски фондове и обществени поръчки"г-жа Росица Йорданова ще открие Четвъртата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества. Това съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Това е четвъртото годишно издание на този важен форум от събитийния календар на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), чийто организатор е неговото търговско дружество "НСОРБ – Актив" ЕООД.
В срещата участват управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, а също така и заместник-кметове и кметове на общини, председатели и съветници в общинските съвети.
Водещи теми в Националната среща ще са предизвикателствата и перспективите пред общинските предприятия, тенденциите в развитието на общинските търговски дружества с техните проблеми и предимства, участие на общинските стопански субекти в създаване на здравословна икономическа среда и по-добро взаимодействие между общинския и частния бизнес.
Поставен е акцент и върху българските и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините, както и възможностите на общинските търговски дружества и предприятия за участие в схемите за заетост, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай