Нов опит за консолидация на ВиК сектора в Пиринско

Нов опит за консолидация на ВиК сектора в Пиринско | StandartNews.com

ВиК асоциацията прие предложението на община Благоевград да направи нов опит за консолидация с привличането на последните две общини в региона - Сандански и Кресна. Те не са част от асоциацията и това лишава 300 000 души в областта от европейски средства.
Ние сме длъжни да поканим представители на двете общини на извънредно общо събрание, за да ги убедим в ползите от консолидацията. Това заяви зам.-кметът по строителство и сигурност в община Благоеград – Емилия Тунева, по време на заседанието в Областната администрация.
Прието бе решение да се свика работна среща с представители на всичките 14 общини в Пиринския край, на която ще присъстват експерти от МРРБ и консултанти на асоциацията. Кметовете и общинските съветници в Сандански и Кресна може да са размислили и е добре да положим усилия да присъединим двете общини към асоциацията. Все още 5-годишният ни план не е приет от КЕВР и има шанс да се консолидираме, за да се кандидатства за европейски средства, заяви Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград. Приети бяха и двете инвестиционни програми на „ВиК" ЕООД-Благоевград. Първата е за 15 години и е на стойност 21 761 000 лева. Втората е за инвестициите до края на тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай