20:00 ч.

10.05.18

1 мин.

0

1

0

Нов опит за консолидация на ВиК сектора в Пиринско

от Владимир Симеонов |

Нов опит за консолидация на ВиК сектора в Пиринско

ВиК асоциацията прие предложението на община Благоевград да направи нов опит за консолидация с привличането на последните две общини в региона - Сандански и Кресна. Те не са част от асоциацията и това лишава 300 000 души в областта от европейски средства.
Ние сме длъжни да поканим представители на двете общини на извънредно общо събрание, за да ги убедим в ползите от консолидацията. Това заяви зам.-кметът по строителство и сигурност в община Благоеград – Емилия Тунева, по време на заседанието в Областната администрация.
Прието бе решение да се свика работна среща с представители на всичките 14 общини в Пиринския край, на която ще присъстват експерти от МРРБ и консултанти на асоциацията. Кметовете и общинските съветници в Сандански и Кресна може да са размислили и е добре да положим усилия да присъединим двете общини към асоциацията. Все още 5-годишният ни план не е приет от КЕВР и има шанс да се консолидираме, за да се кандидатства за европейски средства, заяви Росица Димитрова, управител на ВиК-Благоевград. Приети бяха и двете инвестиционни програми на „ВиК" ЕООД-Благоевград. Първата е за 15 години и е на стойност 21 761 000 лева. Втората е за инвестициите до края на тази година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:14 · 25.05.2018
НЯКОИ ХОРА НАПИРАТ ДА СЕ КОНСОЛИДИРА ВИК СЕКТОРА. ЦЕЛТА Е ЯСНА. ПОСЛЕДВАЩА ПРОДАЖБА. 30 ГОДИНИ НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ПРАВЯТ ЕДНО И СЪЩО. ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСА НА НАРОДА СИ. С ИЗБОРИ НЯМА ДА СТАНЕ ВИ КАЗАХ ОТДАВНА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент