Лято в библиотеката на читалище „Родопски фар"

Лято в библиотеката на читалище „Родопски фар" | StandartNews.com

Занимания за децата през лятната ваканция организира библиотеката на читалище „Родопски фар 1938" Кърджали. „Най – чести посетители са обитателите на ЦНСТ "Усмивка", деца от училище „В. Левски" в кв. Гледка, идват и тийнеджъри от Опълченци и от други градове, които са на гости при баба и дядо", споделя читалищният секретар Здравка Димитрова. Освен компютрите, на разположение на децата са и книгите от богатия фонд, който наброява близо 13 хил.тома.

По желание на по – малките посетители се организират и прожекции на детски анимационни филмчета. „Децата могат и да рисуват, най – активните се включиха в конкурса „Светът на Родопите" и сега очакват резултатите", уточнява Димитрова. От години доброволец в библиотеката е Стоян Буюклиев, ученик в ПГСАГ „Лубор Байер" Стара Загора. Момчето прекарва част от ваканцията си в Кърджали и е чест посетител в НЧ „Родопски фар 1938". Неговата презентация за Вселената е посрещната с голям интерес.

Художествените фолклорни състави към читалището в момента не репетират активно, но в края на август и началото на септември им предстоят поредни изяви във фестивалите „Богородична стъпка" в Старозагорски минерални бани, „Орфей пее с морето" в Приморско и в Неделино. На 15 август по случай храмовия празник на църквата " Св.Успение Богородично" читалищни състави ще участват в традиционния за кв. Гледка събор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай