Лифтът над Банско ще работи за празниците на 1 и 6 май

Лифтът над Банско ще работи за празниците на 1 и 6 май | StandartNews.com

Кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна ще работи за туристи по празниците в началото на май – за Деня на труда на 1 май и за Гергьовден на 6 май. За дните от 29 април до първия ден на месец май и от 6 до 8 май съоръжението ще вози гости на курортния град. То ще започне работа в 08,00 часа, а ще приключи в 16,30 часа с прибирането на посетителите от Пирин планина в курорта. През целия месец юни в дните от понеделник до петък лифтът ще работи, но не постоянно. Кабинката ще тръгва в 08,00 часа, ако има ентусиасти да бъдат в планината. После няма да работи, като ще се пусне съоръжението чак в 16,30 часа, за да върне обратно в града планинарите.

Кабинката ще работи всеки ден през месец юли с работно време от 08,00 часа до 16,30 часа, през август също няма да има почивен ден и ще е с удължено работно време – до 18,30 часа. С работното време от юли ще функционира лифтът от 1 до 24 септември. От 25 септември до 30 ноември само в дните от понеделник до петък ще вози туристи в планината в 08,00 часа и ще ги връща в Банско в 16,30 часа.

За летния период групи над 50 души могат да заявят качване в Пирин с кабинковия лифт и ползването на други съоръжения, но трябва да го направят ден по-рано в офиса на фирма „Юлен" на началната станция на кабинковата въжена линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай