17:10 ч.

21.04.17

1 мин.

0

1

0

Лифтът над Банско ще работи за празниците на 1 и 6 май

от Владимир Симеонов |

Лифтът над Банско ще работи за празниците на 1 и 6 май
Снимка: БГНЕС

Кабинковият лифт от Банско до Бъндеришка поляна ще работи за туристи по празниците в началото на май – за Деня на труда на 1 май и за Гергьовден на 6 май. За дните от 29 април до първия ден на месец май и от 6 до 8 май съоръжението ще вози гости на курортния град. То ще започне работа в 08,00 часа, а ще приключи в 16,30 часа с прибирането на посетителите от Пирин планина в курорта. През целия месец юни в дните от понеделник до петък лифтът ще работи, но не постоянно. Кабинката ще тръгва в 08,00 часа, ако има ентусиасти да бъдат в планината. После няма да работи, като ще се пусне съоръжението чак в 16,30 часа, за да върне обратно в града планинарите.


Кабинката ще работи всеки ден през месец юли с работно време от 08,00 часа до 16,30 часа, през август също няма да има почивен ден и ще е с удължено работно време – до 18,30 часа. С работното време от юли ще функционира лифтът от 1 до 24 септември. От 25 септември до 30 ноември само в дните от понеделник до петък ще вози туристи в планината в 08,00 часа и ще ги връща в Банско в 16,30 часа.


За летния период групи над 50 души могат да заявят качване в Пирин с кабинковия лифт и ползването на други съоръжения, но трябва да го направят ден по-рано в офиса на фирма „Юлен" на началната станция на кабинковата въжена линия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Крис · 15:05 · 24.04.2017
Нямам тъпрение, защото и ан 1ви и на 6ти съм там и определено ще се възползвам
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент