Куп събития в София за 17 септември

Куп събития в София за 17 септември | StandartNews.com

Каня всички граждани, които имат възможност, в 11.30 часа да присъстват на тържествения водосвет по случай празника и на официалната церемония по издигането на знамето на града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова за празника на града 17 септември.

Този ден е прекрасен християнски празник - денят на вярата, надеждата и любовта, на Божията премъдрост. Цяла България отбелязва този празник, за София празникът е двоен. Столицата отбелязва своя празник. По този повод по традиция пред храм „Св. София“, който е дал името на града, провеждаме официалната церемония, продължи Фандъкова пред "Фокус".

Вечерта в Народния театър, отново по традиция, ще бъдат връчени Годишните награди на София за ярки постижения в областта на културата. От 17.30 часа пред театъра ще има концерт на Софийския духов оркестър, каза още кметът.

Всички общински музеи  и Градската художествена галерия ще бъдат отворени за безплатни посещения. „Безплатни представления на своите зрители ще предложи Столичният куклен театър. 17 септември е и последният ден от Панаира на книгата, който се провежда на бул. „Витоша“ от началото на седмицата. В него вземат участие 50 български издателства“, посочи кметът и допълни, че до 17 септември на голямата поляна в Южния парк се провежда първото издание на фестивала „София парк фест“, който е с целодневна програма, както за деца, така и за възрастни. „„В дните на наследството на София, които организираме заедно с Посолството на Франция на 17 септември ще бъдат отворени за посещение някои от знаковите и най-красиви сгради на града“, уточни Фандъкова.

На 18 септември в Зала 1 на НДК е традиционното издание на Международния фестивал за поп и рок музика - „София 2017, завърши тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай