20:55 ч.

19.04.17

1 мин.

0

0

0
Кметове гонят овце от нивите

Целта е предотвратяване на щети на селскостопанското имущество


Кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, издаде заповед, с която забрани свободното пашуване по ливадите, засетите и подготвени за сеитба земеделски земи на територията на общината. Целта е предотвратяване на щети на селскостопанското имущество и опазване на общинските зелени площи и декоративна растителност. Със заповедта се забранява пускането на всякакъв вид добитък в селскостопанските земи, както и свободното им пашуване в тях.


Забраната влезе в сила от 5 април и е валидна до приключване на селскостопанската година. Забранено е пашуването и движението на добитъка по площадките, парковете и градините на територията на общината, като кметовете на кметства имат задължението по подходящ начин да уведомят населението и да организират опазването на селскостопанското имущество на територията на кметството.


При констатирани нарушения кметовете на населени места се задължават да предприемат мерки за извеждане на домашните животни от зелените площи. Те трябва да издирят нарушителите и да наложат необходимата санкция за неспазване на разпоредбата, както и да предприемат нужните мерки по възстановяване на нанесените вреди.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент