20:50 ч.

09.04.18

1 мин.

0

0

0

Кмет забрани да се пуши в гори и ниви

от Владимир Симеонов |

Кмет забрани да се пуши в гори и ниви

Пълна забрана да се пуши в гори и ниви по време на пожароопасния сезон наложи кметът на Сатовча Арбен Мименов.


Заповедта му забранява пастири, ловци и туристи да хвърлят пиратки в горите и пасищата. Целта е да се ограничат пожарите, възникнали поради небрежност от населението. Въведена е още пълна забрана за паленето на стърнища и сухи треви по слоговете, крайпътните ивици, вилни места в горите, в земи от горски фонд и другите земеделски земи.


Със заповедта се слага край на изгарянето на растителни отпадъци в земеделските земи, в близост до житни култури и гората. Кметовете на населени места трябва да организират стриктно наблюдението и охраната на селските имоти.


Паленето на огън в дворовете на хората трябва да става само на обезопасени места, в неветровито време и под наблюдение до пълното угасване на огъня, като до него не се допускат деца.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент