Кмет иска жандармерия да проверява редовно ромски гета

Кмет иска жандармерия да проверява редовно ромски гета | StandartNews.com

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов ще поиска от директора на ОДМВР-Пловдив, БОП и жандармерия по-често да влизат в населените места в общината с концентрирано ромско население. Това съобщи самият той, цитиран от "Фокус".

Служителите на тези подразделения на полицията трябва да извършват по-чести проверки за законността в тези райони, така както това се прави в Пловдив”, каза Кабаиванов. П

о инициатива на кмета на Карлово през изтеклата седмица в общината се е провела среща, която е била предизвикана от проблеми, свързани с битовата престъпност в районите с концентрирано ромско население в Карловска община. "Това са селата Иганово, Певците, Кърнаре, Христо Даново, Розово, Баня, Слатина”, заяви той.

В тези селища са чести кражбите и посегателствата върху имоти и селскостопанска продукция, неспазването на закона за движение по пътищата – управление на неизправни автомобили и от неправоспособни шофьори с отнети свидетелства. "Разрешаването на тези въпроси определя спокойствието и безопасността на хората, които живеят най-вече в западната част на община Карлово”, каза кметът.

По време на срещата са били поставени всичките тези въпроси и се е чуло ясното становище и на представителите на Районна прокуратура и Районното управление на полицията. Били са взети конкретни мерки, първата сред които е да се поиска среща с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.

Освен това ще бъде направен и анализ кои са пунктовете в Карлово, които издават документи за техническа изправност на автомобили, които са видимо неизправни. Според кмета много често с такива автомобили и бусове се превозват хора, които работят в селското стопанство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай