20:35 ч.

10.10.17

2 мин.

0

0

0

Кмет иска жандармерия да проверява редовно ромски гета

от редактор |

Кмет иска жандармерия да проверява редовно ромски гета

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов ще поиска от директора на ОДМВР-Пловдив, БОП и жандармерия по-често да влизат в населените места в общината с концентрирано ромско население. Това съобщи самият той, цитиран от "Фокус".


Служителите на тези подразделения на полицията трябва да извършват по-чести проверки за законността в тези райони, така както това се прави в Пловдив”, каза Кабаиванов. П


о инициатива на кмета на Карлово през изтеклата седмица в общината се е провела среща, която е била предизвикана от проблеми, свързани с битовата престъпност в районите с концентрирано ромско население в Карловска община. "Това са селата Иганово, Певците, Кърнаре, Христо Даново, Розово, Баня, Слатина”, заяви той.


В тези селища са чести кражбите и посегателствата върху имоти и селскостопанска продукция, неспазването на закона за движение по пътищата – управление на неизправни автомобили и от неправоспособни шофьори с отнети свидетелства. "Разрешаването на тези въпроси определя спокойствието и безопасността на хората, които живеят най-вече в западната част на община Карлово”, каза кметът.


По време на срещата са били поставени всичките тези въпроси и се е чуло ясното становище и на представителите на Районна прокуратура и Районното управление на полицията. Били са взети конкретни мерки, първата сред които е да се поиска среща с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков.


Освен това ще бъде направен и анализ кои са пунктовете в Карлово, които издават документи за техническа изправност на автомобили, които са видимо неизправни. Според кмета много често с такива автомобили и бусове се превозват хора, които работят в селското стопанство.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент