Кърджалийският театър подготвя богат Коледен афиш

Кърджалийският театър подготвя богат Коледен афиш | StandartNews.com

Текат последните проби на газоотоплителната инсталация на сградата

Кърджалийският театър „Димитър Димов" получи добра оценка за работата си от Инспектората към Министерство на културата по изпълнение на оздравителната програма.

"Успешно преминават гостуванията ни в Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Казанлък. Предстоят турнета в Хасково, Дупница и Панагюрище. На 6 декември ще играем „Застреляй идиотите" от Емил Йотовски на режисьора Рада Абрашева на сцената на Военния театър в София", обясни директорът на Гълъб Бочуков. Той уточни, че на кърджалийска сцена тази седмица гастролират актьори от Варна с постановката „Свекърва" от Антон Страшимиров. На 7 декември кърджалийци ще видят представлението „Големанов" от Ст. Л. Костов на Дупнишкия театър „Невена Коканова", а на 13 декември Театърът на Българската армия ще гостува с „Железния светилник" от Димитър Талев.

В богатия афиш за декември са включени и Коледните представления. За децата на Кърджали на голяма сцена ще бъде поставен музикално-танцов спектакъл „Муминтролите спасяват Коледа" с режисьор Атанас Атанасов, хореография Веселина Арабаджиева с участието на изявени деца от театралните и танцови школи в Кърджали. На централния вход на театъра ще бъде и шейната на Дядо Коледа, където всяко дете може да се качи и да се снима. Предстоят над 30 представления за най-малките в Крумовград, Момчилград, Джебел, Кирково, Златоград.

От ръководството на театър „Димитър Димов" Кърджали съобщиха, че в период на оздравителна програма са успели да газифицират сградата . „Тази зима ще бъде по-топло в зрителната зала. Текат последните проби на газоотоплителната инсталация", заяви директорът Гълъб Бочуков. Той уточни, че тази придобивка е реализирана с помощта на Министерство на културата. В близките дни предстои монтирането на две нови осветителни рекламни табла пред централния вход на театъра .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай