Калоян Паргов оспорва сливания на детски градини

Родителите протестират, заяви лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов оспорва сливания на детски градини | StandartNews.com

Нова проверка на сливанията на детски градини в София поиска Калоян Паргов. Лидерът на столичните социалисти обяви, че има протести на родители срещу тези действия. 

7 са детските заведения, които се обединяват с други. "На заседанието на комисията присъстваха родители, които изразиха своя протест срещу планираното сливане на ЦДГ "Преспа" и ЦДГ "Магнолия" в район "Средец", коментира Калоян Паргов. - Те настояха да бъде отменено решението за сливането на тези две детски градини и изразиха съмнение по отношение на определени градоустройствени решения, които биха били в частен интерес, обслужван от един такъв акт на Общинския съвет.", заяви Паргов. 

Причината е, че до до ЦДГ "Преспа", която се намира между улиците "Преспа", "Цар Шишман" и "Граф Игнатиев", има инвестиционно намерение да се строи голям бизнес център. Разрешението за него е подписано още през 2015 г. от бившия главен архитект Петър Диков.

"Това е доста притеснително! Настоях пред колегите от Комисията и те приеха да бъде възложена допълнителна проверка на обстоятелствата и да бъдат проведени нови разговори със засегнатите лица, а след това да бъде подготвена поредната частична отмяна на решението, което е прието. Освен това настоях за проверка на планираните сливания на детски градини във всички райони. За да видим дали са на лице подобни несъгласия от страна на родителите и на други места. В крайна сметка, за нас най-важен е интересът на децата", категоричен е Паргов.

Паргов обяви също, че има много пропуски в доклада за сливането на детските градини. "Имаме два случая на недоволство от родители срещу този подход на общината. И тук по-големите въпроси са как общината взима подобни решения и информирани ли са всички заинтересовани? Очевидно е, че има сериозни пропуски в това отношение. Проблемът е, че тези пропуски не са само в този доклад, а са принцип в управлението на София. Традиционно в столицата се взимат решения, без да се отрази мнението на заинтересованите страни", заяви още Калоян Паргов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай