13:50 ч.

16.05.17

2 мин.

0

0

0

Калоян Паргов оспорва сливания на детски градини

от редактор |

Калоян Паргов оспорва сливания на детски градини

Родителите протестират, заяви лидерът на столичните социалисти


Нова проверка на сливанията на детски градини в София поиска Калоян Паргов. Лидерът на столичните социалисти обяви, че има протести на родители срещу тези действия. 


7 са детските заведения, които се обединяват с други. "На заседанието на комисията присъстваха родители, които изразиха своя протест срещу планираното сливане на ЦДГ "Преспа" и ЦДГ "Магнолия" в район "Средец", коментира Калоян Паргов. - Те настояха да бъде отменено решението за сливането на тези две детски градини и изразиха съмнение по отношение на определени градоустройствени решения, които биха били в частен интерес, обслужван от един такъв акт на Общинския съвет.", заяви Паргов. 


Причината е, че до до ЦДГ "Преспа", която се намира между улиците "Преспа", "Цар Шишман" и "Граф Игнатиев", има инвестиционно намерение да се строи голям бизнес център. Разрешението за него е подписано още през 2015 г. от бившия главен архитект Петър Диков.


"Това е доста притеснително! Настоях пред колегите от Комисията и те приеха да бъде възложена допълнителна проверка на обстоятелствата и да бъдат проведени нови разговори със засегнатите лица, а след това да бъде подготвена поредната частична отмяна на решението, което е прието. Освен това настоях за проверка на планираните сливания на детски градини във всички райони. За да видим дали са на лице подобни несъгласия от страна на родителите и на други места. В крайна сметка, за нас най-важен е интересът на децата", категоричен е Паргов.


Паргов обяви също, че има много пропуски в доклада за сливането на детските градини. "Имаме два случая на недоволство от родители срещу този подход на общината. И тук по-големите въпроси са как общината взима подобни решения и информирани ли са всички заинтересовани? Очевидно е, че има сериозни пропуски в това отношение. Проблемът е, че тези пропуски не са само в този доклад, а са принцип в управлението на София. Традиционно в столицата се взимат решения, без да се отрази мнението на заинтересованите страни", заяви още Калоян Паргов. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент