Инвеститори в битка за селска минерална баня

Инвеститори в битка за селска минерална баня | StandartNews.com

Община Разлог иска да даде под наем минералната баня в село Елешница. В момента къпалнята се нуждае от спешен ремонт, но няма как да се осигурят общински средства за това. „Вече трима инвеститори са заявили своите инвестиционни намерение. Може да се появят и други желаещи. Това е добра новина, защото означава, че има сериозен интерес и скоро може да бъде ремонтирана нашата минерална баня", заяви кметът на Елешница – Сашо Мицин. Преди два месеца стана ясно, че общинското предприятие „Бани и перални" за 2016 година е на загуба. Няма недоволство в местните хора към политиката на общината. Те са наясно, че трябва да се намери частен собственик.

„Но нашето категорично условие към този инвеститор, който спечели търга за къпалнята, е да запази социалната функция на минералната баня и да не увеличава цената на билета", каза още кметът на с. Елешница. От години тук идват много другоселци, понякога дори туристи от Разлог и Банско, за да се потопят в минералната вода, която е прочута с лечебните си свойства. Сред най-честите посетители са и жители на съседните две общини Белица и Якоруда. В сградата има два басейна – за мъже и за жени. В началото на тази година с решение на общинския съвет в Разлог цената на входната такса бе увеличена за възрастни от 1,40 лева на 2,00 лева, а за пенсионери и ученици – от 0,70 лева на 1,00 лев. „Тези цени трябва да се запазят, тъй като цена от 3-4 лева за вход ще е непосилна за огромната част от хората, които се къпят в банята", убеден е Сашо Мицин.

Стените в помещенията се боядисват периодично, но от влагата боята пада. Плочките са стари, налага се по-сериозен ремонт. Бъдещият наемател е необходимо да вложи сериозни средства в обновяването на къпалнята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай