Горна Оряховица ухае на скара

Празникът на суджука стартира от днес

Горна Оряховица ухае на скара | StandartNews.com

Запазената марка на Горна Оряховица – суджукът, вече цвърчи върху скарите в парк „Градска градина". Днес празника, чието официално откриване е утре в 11 часа, само се подгрява, но паркът вече е пълен с хора, обяви "Регнюз".

Музикалната програма започна с изпълненията на участниците в ХХІ Регионален преглед на старата градска песен „Божури".

След като отдаде дължимото на ретрото, празникът се обърна към най-младите със съвместния танцов спектакъл на Dance Centre Galaxico - Димитровград и Балетна школа "Грация" - Горна Оряховица.

След тях от 19.00 ч. на сцената ще се качат музикантите от оркестър „Елит фолк". В 21.00 ч. започва концертът на сестри Филатови.

С много музика, кулинарни игри, забавления и изненади продължава програмата на ХІ Празник на горнооряховския суджук и утре. Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване. Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини и много награди. В 19.00 ч. започва концертът на оркестър „Пловдив". След музикантите на сцената от 21.00 ч. ще излязат певиците от Квартет „Славей". Празникът ще завърши с атрактивните изпълнения на група „Вакали", които ще започнат в 22.00 ч.

Заради Празника на горнооряховския суджук и празника на Горна Оряховица ще бъде направена временна организация на движението в района на парк „Градска градина". От 26 май (петък) от 05.00 ч. до 29 май (понеделник) до приключване на мероприятието (около 23.00 -24.00 ч.) ще бъде спряно движението на автомобили по следния маршрут: ул. „Александър Стамболийски" от пресечката с ул. „Янко Боянов" до парк „Градска градина" и ул. „Пирот", от пресечката с ул. „Македония" до пресечката с ул. „Хан Аспарух".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай