Главният архитект на София: Нещата няма да се случат за 1 нощ

Главният архитект на София: Нещата няма да се случат за 1 нощ | StandartNews.com

Необходимостта от създаването на планов документ е важна за столицата, заяви главният архитект на София Здравко Здравков по време на представянето на актуализацията на Общия устройстевен план на столицата. 

В тази промяна са необходими развитие на темата мобилност, околна среда, развитие на темата за градските пространства. Нещата няма да се случват от днес за утре или за една нощ. Ние трябва да имаме ясния хоризонт, накъде сме тръгнали, каза още арх. Здравков, цитиран от "Фокус". 

Той разкри също, че се работи и по още два плана -  Общински за развитие и Интегрален за градско възстановяване и развитие. "Градът е жив организъм. Ако към 2007 г. не сме знаели какво ще се случи, не сме очаквали кризата от 2008 г., не сме очаквали, че ще имаме 7 години застой, че 2015 г. ще има един бум на строителството. Несериозно е да кажем, че ние ще знаем какво ще се случи 2020 – 2025 г. Това са неща, които в една динамика трябва да сме подготвени, затова ни е необходим крайния хоризонт", завърши арх. Здравков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай