Гимназист от Симитли с награда от конкурс на евродепутат

Гимназист от Симитли с награда от конкурс на евродепутат | StandartNews.com

Зрелостник от Симитли е сред 10-те наградени в състезание по случай 10-та година от членството на България в Европейския съюз. Вилимир Александров, дванадесетокласник от СУ „Св. св. Кирил и Методий" в града е отличеният ученик, който грабна приз. Той е един от най-изявените ученици на гимназията, участва в множество конкурси, които печели. Наградата за него този път е учебно посещение на Народното събрание, където заедно с другите лауреати ще бъде запознат с работата на парламента.

„10 години България в ЕС – резултати и предизвикателства", бе темата на конкурса, организиран от евродепутата Мария Габриел. 250 участника от цялата страна се състезаваха с презентации.

„Темата ми стана интересна, членството на България в ЕС е интригуваща тема за всеки млад и мислещ човек, за това реших да изработя своята презентация и да взема участие" Направих я за 1-2 седмици. Единствената ми амбиция е да покорявам нови и нови конкурси, да развивам себе си, като се образовам в посока адекватна за новото време", сподели Вилимир Александров след конкурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай