Габровци отбелязват празника на града си

Габровци отбелязват празника на града си | StandartNews.com

С молебен за благополучие и с тържествено заседание на Общинския съвет днес габровци отбелязват празника на своя град, съобщи БТА.
Молебенът започна в 9.30 часа и бе отслужен в храма "Успение на Пресвета Богородица". В 10.00 часа на централния площад "Възраждане" тържествено ще бъде издигнато знамето на Габрово, съобщи Меглена Златева от Общината.
Тържественото заседание на Общинския съвет ще се състои от 17.30 часа в двора на Националната Априловска гимназия. На него ще бъдат обявени носителите на официалните отличия на община Габрово.
По-рано през деня, от 11.00 часа оркестърът "Габрово" ще свири за всички габровци и гости на града на откритата сцена на улица "Радецка".
Празничната програма ще завърши с две театрални постановки, които са част от Десетото издание на фестивала на комедийния спектакъл. От 18.00 часа в Драматичния театър "Рачо Стоянов" ще бъде представен спектакълът "Сънища и мечти" по Александър Островски на германския театър "Руска сцена". От 20.00 часа в Дома на културата "Емануил Манолов" ще се играе пиесата "Семеен албум" - постановка на младежкия театър "Николай Бинев", в която участват Герасим Георгиев-Геро, Владимир Пенев, а режисьор е Малин Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Бизнес
Коментирай