Фандъкова: Виетнамските общежития са за събаряне

Утре започват да копаят за станция на метрото в Красно село

Фандъкова: Виетнамските общежития са за събаряне | StandartNews.com

Виетнамските общежития в квартал "Красна поляна" са за събаряне и гражданите са прави да негодуват, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в Канал 3. В момента се търси възможност да бъдат преместени хората, които живеят там незаконно. "Този въпрос трябва да се реши трайно", продължи Фандъкова. Тя разкри, че е имало идея на мястото да се построят социални жилища, но хората от квартала да предпочели да съжителстват с деца от център за специални нужди. 

"Хората не се доверяват на това, което се казва в кампании. ГЕРБ прави реалистични политики. Доста неща успяхме да направим в София, но не сме успели да направим всичко. Хората искат много по-бързо да има промяна в кварталите, в които живеят. Отново ще ни трябва време, така както ни трябваше време да подменим автобусите, да удвоим линиите на метрото - така ще трябва време да решим и тези проблеми.", каза още Фандъкова. 

От утре започна очакваното разширение на метрото в Красно село. Линията е в посока Малък градски театър и бул. "Ген. Владимир Вазов". Този лъч трябва да е готов през втората половина на 2019 г. "Важно е, че сме подготвили и защитили финансиране на проекта. За строителството на метрото по-голямата част са европейски средства. Благодарна съм на правителството на Борисов и на Министерството на транспорта. Над 80% от финансирането е с европейски пари", заяви Фандъкова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай