Двойки от 10 страни танцуваха на турнир в Монтана

Двойки от 10 страни танцуваха на турнир в Монтана | StandartNews.com

За 12-ти път Монтана бе домакин на международен турнир по спортни танци, който е част от държавния календар на Българската федерация по спортни танци, съобщиха от общината. Той се организира от местния клуб „Огоста данс" и неговия старши треньор Веселин Ковачев в партньорство с общините от областта. Голямата награда е купа на общините. Тази година честта да открие турнира се падна на кмета на Чипровци Пламен Петков. В зала „Младост" бяха и кметове на други общини.
Над 400 души – състезатели и треньори, изпълниха залата. Пред компетентно жури своята игра показаха 133 състезателни двойки от 10 страни. За приза на общините се бореха както детски двойки, така – и на възрастни. За първи път в състезанието участваха танцьори от Грузия и Словения. Отбори изпратиха редовните страни-участнички – Румъния, Гърция, Сърбия. 27 български клуба също имаха свои представители.

При латинотанците победител стана двойката от Унгария – Сома Хорват и Регина Хайнал, а при стандартните танци – Матвей Минкевич и Юлия Мацсита от Беларус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай