16:15 ч.

18.05.17

1 мин.

0

0

0

Договорът за основни автобусни линии в София не бе удължен

от редактор |

Договорът за основни автобусни линии в София не бе удължен

Общината ще спасява положението със стари рейсове


Столичният общински съвет не удължи договора за основни автобусни линии от обществения транспорт.  Докладът, с който трябваше да стане това, не можа да събере необходимите гласове - повече от половината от общо 61. "За" предложението на  зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев гласуваха 28 души, 14 бяха "против", а трима се въздържаха, обяви "Фокус".


Евгени Крусев обаяви, че така ще се влоши качеството на транспорта и дупките в линиите ще бъдат покрити с връщането в експлоатация на стари автобуси. 


Договорите, които сега изтичат поетапно са отделни за всяка линия. До септември догодина на всяка линия поотделно ѝ приключва договорът. В момента на две линии – 3 и 6 им изтича договорът, през юли – на още две. Общо пакетът линии е 14. Автобусите, които ще ползваме ще са на средна възраст 30 години, коментира Крусев. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент